• Vertrouwenspersonen

  Bij HKC vinden we het belangrijk dat iedereen binnen een prettig omgeving kan korfballen, in een sfeer waarin leden elkaar met respect behandelen en zich veilig voelen. Toch kan het wel eens voorkomen dat je erg last hebt van vervelende opmerkingen, pesten, je buitengesloten voelt, of erger nog, van seksuele intimidatie. Ook is het mogelijk dat je je zorgen maakt om iemand of een situatie. Als je het moeilijk vindt daarover te praten met teamgenoten/vrienden/familie, dan kun je terecht bij de vertrouwenscontactpersoon. HKC heeft twee VCP’ ers: Fleur Evers en Jan Verduijn.

  De VCP begint met goed naar jouw verhaal te luisteren, om daarna samen met jou naar oplossingen te zoeken en ondersteuning, advies en informatie te geven. Als dit niet voldoende is, kan de VCP je de weg wijzen naar hulpverlenende instanties of een vertrouwenspersoon van het KNKV of NOC*NSF. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met hen: NOC*NSF-meldpunt: 0900-2025590.

  Wat wordt besproken tussen jou en de VCP is in principe vertrouwelijk. Maar soms is het wel nodig iemand anders in te schakelen, dat doet de VCP dan altijd in overleg met jou. Iedereen kan een beroep doen op de VCP: sporters, ouders van sporters, vrijwilligers en het bestuur.

  “Ik ben Fleur en ik speel al heel lang bij HKC. Ik ben begonnen in de welpjes, en inmiddels speel ik in MW 1. Ik vind HKC een hele gezellige vereniging en sport daar al jaren met veel plezier. Ik vind het belangrijk dat iedereen met plezier kan korfballen en zich prettig voelt binnen de vereniging. Vandaar dat ik mij graag inzet als vertrouwenscontactpersoon binnen HKC.”      

  Fleur Evers, fleur.vcp@hkc-utrecht.nl, 06-11862497 

  “Mijn naam is Jan en ik korfbal sinds 2012 bij HKC. Sportiviteit en gezelligheid vind ik erg belangrijk, en beide vind ik bij HKC. In mijn dagelijks leven geef ik ook training, maar dan aan jongerenwerkers in Nederland. Als vertrouwenscontactpersoon bij HKC wil ik graag bijdragen aan deze mooie club; mensen met hart voor korfbal en zorg voor elkaar

  Jan Verduijn, jan.vcp@hkc-utrecht.nl, 06-14063136

  Hier kun je meer vinden over het beleid van HKC met betrekking tot grensoverschreidend gedrag"  

   

 •  
   
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide